Se schimbă Legea turismului: Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar

Potrivit unui amendament adus proiectului Legii Turismului, turistii vor plati o noua taxa, deci vor scoate mai multi bani din buzunar in vacanta. Concret, va fi vorba despre un...
Viena

Potrivit unui amendament adus proiectului Legii Turismului, turistii vor plati o noua taxa, deci vor scoate mai multi bani din buzunar in vacanta. Concret, va fi vorba despre un procent din costul total al serviciului de cazare, care se va plati in plus. Insa procentul poate varia, plecand de la pragul minim de 1%, decizia finala revenind autoritatilor locale.

Taxa exista in Codul Fiscal si inainte de aparitia acestui amendament, insa pana acum, ea avea caracter facultativ, nefiind obligatorie. Insa, odata intrata in vigoare noua masura, hotelierii vor fi nevoiti sa impuna noile tarife, care se vor stabili in functie de cat vor decide autoritatile locale sa fie procentul.

Cele mai mari taxe vor fi, bineinteles, in statiunile de top de la munte si de pe litoralul romanesc. In Nordul statiunii Mamaia, spre exemplu, e posibil ca autoritatile locale sa stabileasca un cuantum al acestei taxe de peste 1%, fiindca este cea mai populara zona a litoralului, care are deja cele mai piperate preturi.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole