SEMINAR DE PIAN LA PATRU MÂINI PENTRU PIANIȘTI ÎN GERMANIA coordonat de prof. dr. Corina Ungureanu-Kiss

Pe 11 mai 2019 a avut loc la Centrul de Formare Muzicală din NRW – Nordvestul Germaniei seminarul pentru pian la patru mâini; forma cea mai “intimă” a muzicii...
Viena

Pe 11 mai 2019 a avut loc la Centrul de Formare Muzicală din NRW – Nordvestul Germaniei seminarul pentru pian la patru mâini; forma cea mai “intimă” a muzicii de cameră, care deschide o poartă supremă spre o lume magică a pianului.

Pianiștii au avut posibilitatea de a cânta pentru prima dată împreună atât între ei, cât şi cu doamna profesoară Corina Ungureanu-Kiss, descoperind plăcerea muzicii camerale pianistice la un înalt nivel.

Un pian și patru mâini: legătura dintre aceste două părţi pare să fascineze tot mai mult lumea muzicală!

Redarea la pian a unei partituri  la patru mâini deschide dimensiuni complet noi de sunet şi interpretare. Un accent deosebit s-a pus pe tehnica pianistică, cea care vine la îndeplinirea partiturii, dar care în același timp, duce la interpretare autentică.

Prof. dr. Corina Ungureanu – Kiss specialistă în stilistica interpretării spune: “Ceea ce nu este scris în partitura muzicală este mult mai important!”

Într-o atmosferă frumoasă şi armonioasă, legile muzicii cu caracterul și dinamicile ei au fost abordate cu mult respect.

Articol de Carmen Dönn

Köln, 2019

Viena
Categorii
DiasporaFestivalGermania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole