Serată culturală la MehrGenerationenHaus-Schweinau din Nürnberg Lansarea volumului „EROII IMPOSIBILULUI „

Există momente în care bucuria de a fi în preajma unor oameni dragi își găsește împlinirea în mod firesc ca și cum anumite lucruri și evenimente se întâmplă de...
Viena

Există momente în care bucuria de a fi în preajma unor oameni dragi își găsește împlinirea în mod firesc ca și cum anumite lucruri și evenimente se întâmplă de la sine din simplul motiv că așa trebuiau să fie. Prezentarea volumului de interviuri „EROII IMPOSIBILULUI „de Liliana Moldovan se înscrie pe făgașul unui astfel de moment. Desfășurată în 4 octombrie la Nürnberg, întâlnirea organizată, la MehrGenerationenHaus dun Schweinau, de Ionela van Reez-Zota, președinta Asociației Dacia e.V. din localitate, a avut un dublu scop și anume : prezentarea volumului cu poveștile de succes a 15 persoane cu dizabilități din România și din lume, dar și posibilitatea cititorilor români din Nürnberg de a cunoaște și de a intra în dialog cu Liliana Moldovan, redactor voluntar la publicația tipărită VOCEA TA, ziar oferit românilor stabiliți în Germania, Austria, Belgia și Olanda, dar și la Agenția de Presă Așii Români din aceași localitate.
Seara culturală desfășurată la Nürnberg a debutat cu un fragment mărturisitor comunicat cu căldură de președinta Asociației Dacia e.V. care a prezentat publicului câteva momente importante ale colaborării cu Liliana Moldovan, începând cu proiectul „Nu lăsați limba română să moară”, destinat înființării unei biblioteci românești la Nürnberg, continunând cu contribuția Lilianei și a celorlalți membri ai colectivului redacțional la realizarea ziarului VOCEA TA, ajuns la numărul 64 și la susținerea Agenției de presă AȘII ROMÂNI.
A urmat, cum e și firesc, prezentarea de către autoare a volumului EROII IMPOSIBILULUI, o carte de interviuri apărută în acest an la Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca. După cum rezultă și din titlu, volumul „EROII IMPOSIBILULUI” face parte din categoria cărților motivaționale care oferă modele de viață exemplare, iar mesajul central pe care îl transmite este acela că viața persoanelor care nu se pot deplasa, au deficiențe de vedere sau de auz, nu este un șir neîntrerupt de tragedii, ci dimpotrivă poate fi o admirabilă sumă de realizări și împliniri. Liliana Moldovan și-a propus să promoveze această ideee prin intermediul acestui volum de interviuri – al patrulea pe care la scris, dintr-un șir de 6 cărți publicate, o carte unică pe piața editorială românească în legătură cu care, prefațatorul cărții, dr. Marius Pașcan, mărturisea : „Mă bucur că astfel de repere și modele se află încă, adeseori, nebănuit de aproape de noi…”. (fragment din Prefață).
Publicul prezent la lansare, intrat în rezonață cu relatările emoționante despre viața unor artiști, pictori, fotografi, anteprenori și maratoniști cu dizabilități din țară și din străinătate, a înțeles că, pe lângă compasiune, persoanele cu dizabilități au nevoie în primul rând de încurajare și de încredere, fiindcă, după cum bine spunea Liliana : „Oamenii cu dizabilități sunt așa cum sunt , pentru a ne ajuta să facem lumea mai bună”. lansare-carte-lili1
Punctul culminat al evenimentului a fost pregătit de domnul Klaus Gross, Consilier financiar la Deutsche Vermögungsberatung , care a oferit invitatei din România un Premiu (500 Euro ) cu ocazia lansării cărții EROII IMPOSIBILULUI, dorindu-i autoarei eroine mult succes în viață.
Voi încheia acest articol cu speranța că serata culturală din 4 octombrie 2016, de la MehrGenerationenHaus dun Schweinau din Nürnberg va rămâne în amintirea publicului, a organizatorilor – Ionela van Rees Zota, și dl. Klaus Gross , dar mai ales a scriitoarei Liliana Moldovan, ca un eveniment memorabil ce a stat sub semnul surprizelor neașteptate, a întemeierii de noi prietenii și a respectului pentru persoanele cu dizabilități din lumea largă.
lansare-carte-lili2

Ionela van Rees-Zota

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole