Sfințirea Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Benești, revărsare de lumină şi har

  În județul Sibiu, pe Valea Hârtibaciului, se află localitatea Beneşti, aparținând comunei Alţâna, un loc frumos rupt de zgomotul orașului și agitația zilelor noastre, un loc cu oameni...
Viena

 

În județul Sibiu, pe Valea Hârtibaciului, se află localitatea Beneşti, aparținând comunei Alţâna, un loc frumos rupt de zgomotul orașului și agitația zilelor noastre, un loc cu oameni minunați și foarte primitori.

Sus, pe deal, ”mai aproape de cer” se află frumoasa biserică a satului, o poartă a cerului…O poartă deschisă pentru tot sufletul care îi va trece pragul spre Împărăţia lui Dumnezeu. Biserica ortodoxă cu hramul ”Sfântul Nicolae”, din Benești a fost ctitorită în anul 1810.

Lăcașul de cult – monument istoric restaurat în ultimii ani atât la interior, cât și la exterior, prin eforturile preotului paroh Mihai Todirenchi, cu binecuvantarea și sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, al comunității parohiale și al autorităților – , este gata să primească binecuvântarea şi harul lui Dumnezeu, în data de 6 octombrie 2018.

Slujba de sfințire va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Sfinţirea bisericii din localitatea Benești este un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii acestei parohii și al celor ce vor fi prezenți. Fiecare credincios prezent va păstra o amintire vie a ceea ce s-a petrecut în acea zi de mare sărbătoare pentru comunitatea sa.

Odată cu sfinţirea lăcașului închinat lui Dumnezeu, are loc revarsare de lumină şi har și sfinţirea sufletelor noastre, a tuturor celor care participă la Slujba de sfințire, unde trăim cu adevărat momente de înălțare duhovnicească.

Pentru bucuria sărbătorii prilejuite de sfințirea acestei bisericii, toți credincioșii ortodocși prezenți la acest eveniment, primesc binecuvântarea să intre în Sfântul Altar pentru a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă din Altar, fiecare rugându-se lui Dumnezeu să sfințească viața lui, așa cum a fost sfințită biserica.

”Această casă Tatăl a zidit-o, această casă Fiul a întărit-o, această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre“.[1]

Vă așteptăm cu mare bucurie la acest eveniment deosebit – Slujba de sfințire a Bisericii cu hramul ”Sfântul Nicolae” din Parohia Benești, satul Benești, comuna Alțâna, județul Sibiu – sâmbătă 6 octombrie 2018, începând cu orele 08:00, ca să dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru harul sfânt și sfințitor și că ne-a învrednicit să fim părtașii acestei negrăite bucurii duhovnicești din viața parohiei!

———————————————————–

Adriana-Lucia Ciugudean

 

[1]  – cuvinte ce însufleţesc orice slujbă de sfinţire a unei noi biserici

 

 

 

Viena
Categorii
Exclusiv
1 Comentariu
 • Mihail
  24 septembrie 2018 at 10:34 am
  Răspunde

  Buna ziua Agenției de presa ” Asii Români „. Ma numesc pictor restaurator Mihail Gabriel Birhala si împreună cu sora mea pictor Magdalena Ionescu am restaurat si pictat sfantul lăcaș din Benesti. Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie pe adresa de email.

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole