SISTEM AUTOMAT PENTRU VERIFICAREA DOCUMENTELOR DE CĂLĂTORIE LA PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI AEROPORT HENRI COANDĂ

COMUNICAT Poliţia de Frontieră Română anunță implementarea în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Internaţional Henri Coandă a unui proiect european ce vizează utilizarea „Sistemului automat de verificare a...
Viena

COMUNICAT

Poliţia de Frontieră Română anunță implementarea în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Internaţional Henri Coandă a unui proiect european ce vizează utilizarea „Sistemului automat de verificare a documentelor de călătorie în aeroporturi – porţi ABC”, derulat din fonduri europene nerambursabile.

 

Proiectul pilot presupune utilizarea la controlul de frontieră a unor porţi automate pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor, prin compararea imaginii faciale din cipul electronic al pașaportului cărţii de identitate cu cea captată de la persoana prezentă fizic la controlul de frontieră, pentru realizarea procesului de identificare. Porţile sunt conectate la Sistemul Informatic al Poliţiei de Frontieră şi permit efectuarea de verificări prin interogarea bazelor de date şi accesul la informaţiile operative relevante.

 

Implementarea sistemului de tip ABC (Automated Border Control) în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Otopeni permite autorităţilor de control la frontieră să verifice călătorii într-un mod confortabil, rapid şi sigur. 

 

Categoriile de cetăţeni cărora li se adresează porţile ABC sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Elveţia care deţin document de călătorie biometric (paşaport sau carte de identitate) şi au vârsta peste 18 ani.

 

Prin acest proiect pilot se intenţionează conturarea unui standard de calitate, aplicabil tuturor aeroporturilor din România, deschise traficului internaţional de persoane.

 

Mai multe detalii aici: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-sistem-automat-pentru-verificarea-documentelor-de-calatorie-implementat-in-punctul-de-trecere-a-frontierei-aeroport-henri-coanda-22790.html

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole