Solidari cu cei afectați de cutremur

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere Guvernului României să se implice mai mult în ajutorarea  familiilor de români afectate de cutremurul din Italia. Apreciem gestul Guvernului României...
Viena

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere Guvernului României să se implice mai mult în ajutorarea  familiilor de români afectate de cutremurul din Italia.

Apreciem gestul Guvernului României care a decis să repatrieze trupurile neînsuflețite ale românilor decedați în Italia, însă credem că ajutorul guvernamental ar trebui să fie mai susținut. Foarte multe dintre aceste familii și-au pierdut casele și  toate bunurile din casă.

În acest moment, 11 dintre cele 290 de persoane care și-au pierdut viață sunt români. Ministerul Afacerilor Externe ne vorbește doar de un disparut, însă românii din zonă spun că ar fi mai multe persoane dispărute.

Comunitatea românească din Italia s-a solidarizat rapid cu cei afectați și mai multe asociații românești au trimis deja ajutoare în zonă. FADERE poate pune la dispoziția românilor din Italia afectați de cutremuri cât și a membrilor familiilor celor decedați, transport gratuit până în țara.

„Credem că ceeace facem noi, este foarte puțin față de nevoile celor afectați, însă în mod sigur orice gest de solidaritate va fi bine primit de conaționalii noștrii. Acum ar fi timpul ca și oficialitătile din tară să le intindă o mană de ajutor celor năpăstuiti. Poate așa ne vor convinge că jignirile la care am fost supuși și ostilitatea cu care am fost tratați în ultima vreme, nu sunt altceva decât erori trecătoare”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

 

Presa FADERE

Federația asociațiilor de români din Europa                                                 

29-08-2016

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole