SPARANGHELUL NEMȚESC ȘI COMPORTAMENTUL CRIMINAL AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

Parlamentul României Camera Deputaţilor DECLARAȚIE DE PRESĂ SPARANGHELUL NEMȚESC ȘI COMPORTAMENTUL CRIMINAL AL GUVERNULUI ROMÂNIEI „Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători”. Este unul dintre mesajele transmise și de...
Viena

Parlamentul României

Camera Deputaţilor

DECLARAȚIE DE PRESĂ

SPARANGHELUL NEMȚESC ȘI COMPORTAMENTUL CRIMINAL AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

„Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători”. Este unul dintre mesajele transmise și de președintele României, și de premierul României, care au lansat, în mod repetat, apeluri prin care îi îndemnau pe românii din Diaspora să rămână în statele în care se află pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19. Un îndemn fundamentat în contextul actual.

Românii din Diaspora au înțeles și s-au conformat. Abaterile rostogolite cu poftă prin mass media sunt doar excepții care confirmă regula. Majoritatea s-a conformat, convinsă de necesitatea solidarizării. O solidarizare care a fost sabotată pe față de prevederile Ordonanței militare numărul 7.

Să le luăm pe rând.

◾Pe 2 aprilie, Germania anunță că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură, după ce, cu doar o săptămână înainte, anunțase restricții pentru a evita răspândirea coronavirusului. Pragmatismul cinic german și preocuparea pentru economie a bătut orice preocupare pentru sănătatea muncitorilor care să fie angrenați în munci sezoniere în actualul context epidemiologic. Statistica este clară – sunt circa 300.000 de cetățeni est-europeni, majoritatea din România, Polonia și Bulgaria, care muncesc anual în regim sezonier în agricultura nemțească. Prin urmare, lipsa acestora pune la pământ cel puțin o parte din agricultura Germaniei. Lobby-ul făcut de producătorii germani s-a văzut cu ochiul liber, aceștia reușind, în doar o săptămână, să convingă Guvernul federal să renunțe la restricțiile privind munca sezonieră.

◾Pe 4 aprilie, autoritățile de la #București emit o nouă Ordonanță militară care prevede, printre altele, la articolul 10, alin. 1: „Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație”.

◾Pe 9 aprilie, asistăm cu toții la imagini incredibile: Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, circa 2000 de români se calcă în picioare pentru a ajunge să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Distanțare socială? Nici gând. Măsuri de siguranță și protecție? Zero. Unde mai pui că au existat inclusiv autocare cu români care au venit chiar din județul aflat în carantină totală – Suceava.

Și uite așa, în doar o săptămână, „pohta pe care au pohtit-o” producătorii germani a fost satisfacută. Avem un Guvern criminal, la București, care își trimite într-o zonă roșie COVID-19 propriii cetățeni (deși Comisia Europeană a recomandat suspendarea călătoriilor între state până pe 15 mai), după ce a abandonat mii de români din afara țării, aflați în situații dificile, rămași fără locuri de muncă și chiar fără un loc în care să stea, disperați că sunt ignorați de ambasadele și consulatele României care fie nu le răspund la apeluri, fie îi mint că vor fi evacuați.

Deșteaptă-te, române!

DEPUTAT, Constantin CODREANU
Viena
Categorii
DiasporaGermaniaPoliticRomânia
1 Comentariu
 • Diana Hanganut
  16 mai 2020 at 12:31 pm
  Răspunde

  Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole