Străini din Turcia, Sri Lanka, Moldova sau Germania, între cei peste 4.000 de rezidenți din Sibiu, în 2019

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Sibiu au asigurat managementul șederii şi rezidenţei pe teritoriul României, anul trecut, pentru 4.387 de persoane, dintre care 1.559 au provenit din state...
Viena

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Sibiu au asigurat managementul șederii şi rezidenţei pe teritoriul României, anul trecut, pentru 4.387 de persoane, dintre care 1.559 au provenit din state terțe și 2.828 de cetățeni ai Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul pentru Imigrări, au fost emise 47 decizii de returnare și a fost revocat dreptul de şedere pentru 32  persoane. De asemenea, 20 de străini au fost îndepărtați sub escortă.

Polițiștii au constatat și o căsătorie de conveniență.

Pentru 19 persoane au fost emise consemne de nepermitere a intrării în România pentru perioade cuprinse între 3 și 6 luni.

În 2019 au fost înregistrate 912 cereri pentru angajare în muncă, fiind emise avize de angajare pentru lucrători permanenți și detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 101.325 lei.

Moldoveni, srilankezi și turci, între „locuitorii” Sibiului

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Sibiu spun că cei mai mulți dintre străinii care au avut rezidență în Sibiu în 2019 au fost din Republica Moldova,  Turcia, Vietnam, Sri Lanka.

În privința cetățenilor UE, majoritatea au fost din Germania, Italia, Franţa și Spania.

„Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), studii sau angajare în muncă. În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 25 de invitații depuse pentru străini din Liban, Egipt, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh etc. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 912 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.  De asemenea, au fost soluţionate 910 cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 932 de permise de ședere temporară și 21 de permise de ședere pe termen lung. Au fost eliberate 426 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene”, spun reprezentanții Biroului de Imigrări.

Sursa: tribuna.ro Autor: Laura Buciu

Viena
Categorii
Social
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole