Sunt prea puțini oameni fericiți la locul de muncă

Oamenii au un loc de munca pentru ca au nevoie de bani. Este un adevar indubitabil de la care foarte putini ar face rabat daca ar da norocul peste...
Viena

Oamenii au un loc de munca pentru ca au nevoie de bani. Este un adevar indubitabil de la care foarte putini ar face rabat daca ar da norocul peste ei si ar castiga la loterie. Cati dintre noi ne-am mai pastra locurile de munca daca, peste noapte, nu am am mai avea nevoie pur si simplu de salariu? Mai putin de 10%, cel mai probabil.

Am citit mai multe studii de specialitate si, desi sunt destul de variabile, in esenta, mai putin de 10% din populatia lumii, activa in campul muncii, desfasoara la locul de munca o activitate care ii face placere.

Or, cheia fericirii tocmai in asta consta. Nici sa muncesti putin, nici sa ai beneficii materiale dintr-o munca a carei prestatii nu iti face placere, nici sa nu ai un loc de munca deloc. Am crezut dintotdeauna ca oamenii care au sansa de a face ceea ce le place in plan profesional, sunt cei mai feiriciti.

Satisfactia pe care ti-o ofera rodul unei munci, care, in fapt e o pasiune perpetua, care capata noi valente, noi sensuri, noi orizonturi, noi senzatii de entuziasm de la zi la zi, e incomparabila si, ce sa vezi, e inestimabila.

Nu poti cuantifica o pasiune in bani. Cel mai probabil, nu vei gasi pe nimeni care sa iti rasplateasca cu adevarat serviciile prestate, cat timp pui suflet in ele, insa cu siguranta, nu vei simti ca muncesti pentru acei bani, oricat de mult timp ai dedica, in fapt, muncii tale.

Imi place sa fac ceea ce imi place si duc asta la nivel de arta. E o placere absolut incomparabila cu oricare alta, ca munca ta sa fie izvorata din pasiune. Din acest motiv, cariera trebuie aleasa mai intai de toate, dupa o introspectie serioasa si cat se poate de obiectiva. Daca vei avea vreodata de ales intre bani multi obtinuti printr-o munca ce nu iti face placere, sau nu e onorabila, sau contravine principiilor sau structurii tale interioare, psihice, cognitive, alege sa faci ceea ce ti se potriveste, chiar daca, teoretic, nu vei avea aceleasi beneficii materiale.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
2 Comentarii la acest articol.
 • Mfhshg u
  3 mai 2020 at 4:02 am
  Răspunde
 • cialis savings card
  18 mai 2020 at 6:16 pm
  Răspunde
 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole