Sute de sași, sârbi, maghiari, lipoveni și ucrainieni vin la Sibiu să își prezinte tradițiile

„ASTRA Multicultural”, proiect aflat la cea de-a patra ediție, aduce în fața publicului valori culturale și tradiții ale diverselor grupuri etnice de pe teritoriul țării. Astfel, în perioada 11-14...
Viena

„ASTRA Multicultural”, proiect aflat la cea de-a patra ediție, aduce în fața publicului valori culturale și tradiții ale diverselor grupuri etnice de pe teritoriul țării. Astfel, în perioada 11-14 iulie, vizitatorii Muzeului în Aer Liber vor avea parte de muzică, dansuri, meșteșuguri, obiceiuri, mâncăruri tradiționale, ateliere interactive și workshop-uri.Sute de sași, sârbi, maghiari, lipoveni, olteni, moldoveni, romi, ardeleni, evrei și ucrainieni vin la Sibiu și vor promova multilateralitatea care caracterizează întreaga țară.
Din programul evenimentului fac parte: un festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, un târg multicultural al meșteșugarilor, un maraton gastronomic multietnic, ateliere de cultură rromani „T-aves Baxtalo!”, un program educațional „Creativitate la școala multietnică”, seminarul internațional ASTRA Multicultural „Patrimoniu cultural. Valoare. Perspective”, o tabără de dansuri multietnice și un festival de film documentar multietnic.
„ASTRA Multicultural” este un eveniment organizat de Complexul Național Muzeal ASTRA și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

Sursa: www.tribuna.ro

Viena
Categorii
CulturăFestivalRomânia
1 Comentariu
 • Coywou q
  2 mai 2020 at 4:21 pm
  Răspunde
 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole