Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi își deschide porțile

Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi își deschide porțile Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi organizează, în perioada 1-10...
Viena

Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi își deschide porțile

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi organizează, în perioada 1-10 iulie 2020, ediția a III-a a Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”.

Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi.

Programul stabilit inițial prevedea ca, vreme de zece ani, câte zece sculptori, în fiecare an în majoritate alții, să vină la tabăra de la Polovragi, unde, timp de zece zile, să creeze o sculptură în lemn. Proiectul s-a bucurat de un real succes în cele două ediții organizate. La ediția din acest an participă sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor și Gorj.

Aceștia vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi.

Participanții la tabără
Operele realizate în cele zece zile vor fi amplasate, la fel ca în edițiile din 2018 și 2019, pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi. Participanţi la această ediție sunt: Ștefan Bara din Cluj, Nicolae Rotaru din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, George Bostănică din Gorj, Adrian Voican din Vâlcea și Pompiliu Ciolacu din Gorj.

Tabăra de sculptură în lemn „Vatra dacică“ își propune să devină unul dintre cele mai importante branduri culturale și turistice ale Gorjului. Platoul din fața Mănăstirii Polovragi este plin la fiecare sfârșit de săptămână de turiști dornici să facă fotografii cu operele sculptate în lemn. Comuna gorjeană de sub munte, Polovragi, a devenit în anul 2019 stațiune turistică de interes local.

„Autoritățile din Primăria Polovragi au început un program de atragere a turiștilor și de dezvoltare a infrastructurii în zonă, pentru modernizarea rețelei de drumuri și a unităților de cazare. Așa că cei care vin să viziteze zona superbă au și unde să se cazaze. Vă așteptăm, așadar, miercuri, 1 iulie 2020, ora 11.00, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, la deschiderea oficială a Taberei de sculptură, și vineri, 10 iulie 2020, ora 11.00, la vernisajul sculpturilor realizate în cea de a III-a ediție și închiderea taberei“, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Sursa: gds.ro Autor: Eugen MĂRUȚĂ

Viena
Categorii
ActualitateCulturăRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole