Tabără literară

Dragi prieteni și confrați întru chinurile scrisului. Vinul l-a însoțit pe om la bine și la rău, i-a fost aliment sau medicament, metaforă și motiv de bună dispoziție, reazem...
Viena

Dragi prieteni și confrați întru chinurile scrisului.

Vinul l-a însoțit pe om la bine și la rău, i-a fost aliment sau medicament, metaforă și motiv de bună dispoziție, reazem și tema predilectă a marilor scriitori, poeți, epigramiști și caricaturiști. Haideți să petrcem trei seri îmbinând plăcutul cu utilul și să ne bucurăm de minunatele valențe ale vinului. Să-i dăm vinului, acest sânge al ciorchinelui, cinstirea și prestigiul cuvenit, „luat în glumă”, și nu în derâdere, ca să ieșim, din claustrarea produsă de pandemia covid, cu zâmbetul pe buze și să arătăm că nu ne sperie și, din contră, ne inspiră. De asemenea, vă așteptăm să citiți sau să prezentați din creațiile dumneavoastră lucrări despre vin spre deliciul confraților.

Scopul nostru este să facem tot ce-i posibil spre a vă simțiți bine, să vă amintiți cu plăcere aceste clipe, să le arătați copiilor, nepoților și strănepoților cum știm să trecem zâmbind prin clipele grele ale vieții. Finalul taberei va fi o Antologie „In vino enim veritas et gaudium”, care va sta în biblioteca fiecăruia reamintindu-ne de aceste minunate clipe petrecute la un pahar de vin.

Vă garantăm că microclimatul de la Sărata Monteoru și împrejurimile, excursia vă vor îmbia la bună dispoziție alături de prieteni și un vin bun de Dealu Mare care va fi și suport de inspirație.

Pe toată perioada evenimentului va fi un cameraman video și fotograf care va imortaliza evenimentul și transpus pe suport DVD sau stick (personal).

Prețul pentru acest eveniment este de doar, 780 (șaptesute optzeci) lei /persoană și include: cazare, trei nopți, meniul all inclusiv, cina festivă, o excursie la Vulcanii Noroioși și un bilet intrare la bazinul stațiunii.


Cazare se va face la Pensiunea Olga ****, din Sărata Monteoru, două persoane în cameră (la alegere) fiecare dotată cu baie, TV, internet, piscină, șezlong și toate cele necesare.

Întreaga activitate se va desfășura după următorul program:

Prima zi miercuri

Primirea, cazarea începând cu ora 12:00 și se va servi o cafea și apă plată sau minerală.

Timp liber pentru cunoașterea stațiunii Sărata Monteoru.

Cină la ora 17:00, bufet suedez, 50 ml Coniac de casă sau palincă Crama NICU VLAD din Valea Botii și 0,5 l vin la alegere, 0,5 l apă.

Seară prietenească

A doua zi joi

Micul dejun la ora 8:00 cu bufet suedez și cafea.

După micul dejun se va merge în excursie pe traseul: Ciolanu, Tabăra de sculptură, Vulcanii Noroioși, Sărata Monteoru, pe toată perioada vom încerca să întreținem o bună dispoziție organizând un concurs de bancuri și cântece.

Plecare ora 9:30.

Prânz 13:30-15:30

După vizitarea vulcanilor vom servi prânzul la restaurantul Vulcanii Noroioși (ciorbă, friptură, desert, 250 ml vin, 1/2 litru de apă plată sau minerală )

Ora 17:00 Salonul literar artistic, lansare de carte, scheciuri umoristice și momente de voie bună.

Cina 18: 30 continuată cu lansare de carte și recital de poezie dedicată vinului.

Băuturi la alegere: coniac sau palincă 50 ml, vin 500 ml, apă carbogazoasă sau plată 500 ml

A treia zi vineri

Micul dejun la ora 8:00, bufet suedez și cafea

Excursie pedestră la Mina de petrol urmată ( opțional) de plajă la bazinul mare.

Plecare la 09,30

Prânz 14:30-16:00

-Ciorbă țărănească de vită, de perișoare sau ciorbă de burtă, chifle și ardei;

-Saramură lipovenească de crap sau de pui cu mămăliguță, maioneză de usturoi salată de varză dulce.

-Prăjitura casei

– 0.5 l apă și 0,5 litri vin/persoană

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole