TABLETA DE WEEKEND (164): AICI, EXPRIMAREA LIBERĂ !

Avertisment! Tableta  poate crea un disconfort accentuat!   „Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD şi despre viitor. Va lupta alături de...
SERGIU GĂBUREAC
Viena

GABUREAC-Sergiu-2-WBAvertisment!

Tableta  poate crea un disconfort accentuat!

 

„Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD şi despre viitor. Va lupta alături de mine şi de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viaţă mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!” scria pe blogul său Liviu Dragnea. Acum 17 ore.

Un justiţiar sibian titrează „Anii tinereţii noastre, când ne durea în cur de comunism, pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea…” pe http://sibiu.justitiarul.ro/anii-tineretii-noastre-cand-ne-durea-in-cur-de-comunism-pentru-ca-eram-prea-ocupati-sa-ne-traim-tineretea/#.V9PMYmB0doY.facebook urmând un material, lung cât o zi de post, cu punctarea deceniilor tinereţii noastre. Mă rog, a multor dintre milioanele de români. În acest caz, e uşor de tras o concluzie.

Ce ne păsa nouă, milioanelor de tineri, cu mici excepţii, de sutele de mii de români băgaţi în închisori sau ucişi pe la canal şi în puşcării ? Iar cei mai în vârstă cu frica băgată peste tot, zi şi noapte, nu prea îndrăzneau să ne spună adevărul!

Ei bine, pentru că nu ne-a durut atunci, suportăm şi azi consecinţele, când nu am scăpat de sindromul ciumei roşii. Îi vedem, non stop, pe urmaşi cum defilează nonşalant pe la televiziunile personale intoxicându-ne cu ceea ce vor ei! Sau nostalgicii „Ei, ce bine era pe timpul lui Ceauşescu!” Oameni cu mintea selectivă.

Sigur, vizita între prieteni e ceva absolut normal. Acest lucru nu poate fi contestat. Am câştigat acest drept în ciuda Contrarevoluţiei echipei lui Iliescu, cu uciderea inutilă a 828 de semeni. Reamintesc că în timpul Revoluţiei  (17-22 decembrie 1989) s-au înregistrat alţi 271 de martiri, împuşcaţi la ordinul lui Ceauşescu.

Cine sunt cele două personaje e, deja, de notorietate. Au ocupat la viaţa lor funcţii importante, au avut responsabilităţi deosebite, au luat decizii cu mari urmări asupra vieţii românilor. Fie dintr-un judeţ, fie la nivel naţional. Mai mult sau mai puţin contestate! Deciziile. Au avut o viaţă publică plină de evenimente ce au făcut deliciul presei tabloide din România. Nu e cazul să facem rememorări. Sunt suficiente, din punctul meu de vedere, plagiatul şi „votul” celor de prin cimitirile patriei. Pentru unii sunt bagatele, alte lucruri, de o gravitate maximă, fiindu-le puse în sarsanaua politică. Asta-i treaba Justiţiei, ca şi în cazul marelui coabitant Traian Băsescu, ale cărui dosare stau la „dospit” prin tot felul de sertare.

Cert e că situaţia lor actuală nu e deloc de invidiat. Practic, Victor şi Liviu, ca oameni politici, nu există! Nici nu au existat, de fapt. Au fost doar nişte bieţi politicieni, din Caragiale, şmecheraşi ce au ajuns să pună un mare partid într-o situaţie imposibilă. Ca să fim drepţi, nu numai ei.

Ce m-a intrigat în declaraţia de pe facebook a penalului Liviu Dragnea, nu e faptul că Victor Ponta a fost la el acasă, ci faptul că au vorbit despre România. Ce mai puteau discuta cei doi indivizi despre ţara mea şi a celor 18 milioane de români ? Cum să o mai fure ? Cum să-i mai păcălească pe cei naivi (cca 30% din electorat) la proximele alegeri ? Au vorbit despre PSD. Adică, cum să-şi mai păcălească încăodată proprii colegi ca să-i păstreze la butoanele partidului ?!? Au vorbit despre viitor. Care viitor ? Al lor e destul de previzibil.

Ar putea părea interesant de aflat toate aceste, dar nu e! Ne vor intoxica în zilele ce urmează prietenii lor din mass media cu tot felul de detalii. „ Atenţie! Urmează scene şocante!” Tupeul cu care se afişează cei doi şi alţi câţiva din aceeaşi gaşcă este uluitor.

Ponta protestează vehement că procurorii nu-i dau voie să vorbească. Iată că Înalta Curte de Justiţie i-a dat voie. Ce credeţi că mai are de spus ? Adevărul ? Slabe speranţe! „Trebuie să fim uniţi!” spune Victoraş. Normal, cei doi vor lupta să se salveze. Sunt în aceeaşi găleată. Urât mirositoare.

Citeşti şi te cruceşti! Vor lupta ca „familiile din România să aibă o viaţă mai bună”! Dar de ce nu au făcut-o timp de atâţia amari de ani ? Amari cu adevărat pentru mulţi români.

La final, apoteotic, Dragnea spune un mare adevăr „Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!” Aşa va fi neîndoielnic! Depinde doar de alegătorii români!

 

Ultima oră!  

Candidatul Moscovei la preşedinţia R. Moldova, Igor Dondon, promite anihilarea „pericolului unionist” când va ajunge preşedinte.

http://independent.md/dodon-promite-sa-anihileze-unionismul-daca-ajunge-presedinte/#.V9QMvE2LTIU

– Tov. Dondon, nu-i mai bine să trimiţi un milion de români-basarabeni în Siberia, cum au făcut înaintaşii tăi, şi să aduci câteva sute de mii de ruşi în locul lor ?

Aşa poţi rezolva problema, care te tot chinuie!

 

*

Toate bune!?!

P.S. Vrei tabelete? Ia de aici  http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 10 septembrie 2016

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole