Târgul de Crăciun de la Sibiu, inaugurat în jurul bradului înalt de 24 de metri. Astrid Fodor: „Să lăsăm falsa modestie deoparte, este cel mai frumos târg”

Sibienii și turiștii se pot bucura, începând cu vinerea trecută, de Târgul de Crăciun, care a fost inaugurat în Piața Mare. Încă din prima seară, centrul orașului a răsunat de...
Viena

Sibienii și turiștii se pot bucura, începând cu vinerea trecută, de Târgul de Crăciun, care a fost inaugurat în Piața Mare. Încă din prima seară, centrul orașului a răsunat de cântece de sărbătoare, aduse de cunoscuții artiști Radu Nechifor și Monica Anghel.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este primul și cel mai mare târg de profil care se deschide în România.

Ca în fiecare an, organizatorii au venit cu surprize atât pentru adulți, cât și pentru copii. Pe lângă Atelierul lui Moș Crăciun, patinoar organizatorii au adus și o roată a distracției, pe care au montat-o în Piața Mare.

„Bine ați venit în Piața Mare a Sibiului, care mi se pare neîncăpătoare. Vă spun sigur că este cel mai frumos târg, să lăsăm falsa modestie deoparte, este atât de frumos și de reușit”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Bradul de anul trecut a fost amplasat în fața Casei Căsătoriilor din Piața Mică, în vreme ce un brad de 24 de metri înălțime înfrumusețează Piața Mare. Târgul de Crăciun, cu atmosferă de poveste, în care găsim peste 100 de expozanți de produse specifice sărbătorilor de iarnă și divertisment pentru toate vârstele va fi închis în 3 ianuarie 2020. Bradul care împodobește Piața Mare iarna aceasta este unul cumpărat de Primăria Sibiu, întreaga achiziție fiind de aproximativ 600.000 lei. 

Distracție până în 3 ianuarie

Ediția cu numărul 13 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, Târgul de Crăciun, se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020.

Cei peste 100 de expozanți veniți din toată țara întâmpină vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual și aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali. Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare sunt din nou prezente și întrețin atmosfera feerică a evenimentului.

Imaginația, creativitatea și spiritul ludic al celor mici vor fi în centrul atenției la Atelierul lui Moș Crăciun. Aici, copiii pot participa la cele 5 ateliere menite să le stârnească inventivitatea, disciplina și spiritul de echipă: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri. Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online, disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

Pe lângă posibilitatea de a participa la cele 5 ateliere, cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu le pune la dispoziție celor mici Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții în centrul căruia se află un carusel tradițional, o zona de mini-karting și un trenuleț care le va oferi o plimbare printr-un decor de poveste. Ediția 2019 aduce din nou în prim plan o inițiativă prin care oricine poate face câte o donație celor nevoiași. Intitulat „Shoebox – Cadoul din cutia de pantofi”, acest proiect constă în pregătirea unor cutii de pantofi care conțin daruri pentru copii din medii defavorizate.

Anul acesta, căsuța Shoebox va fi amplasată lângă brad, în perioada 2-18 decembrie. Astfel, printr-un gest mărunt, mii de copii au șansa de a se bucura de magia Sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

Parte a Târgului de Crăciun din Sibiu este proiectul cultural Sibiu Christmas Mood 2019, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu care reprezintă colecția de evenimente și acțiuni culturale și artistice din cadrul evenimentului.

Sursa: http://www.tribuna.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole