Tatiana Oana – Fantezie in culori

Tatiana Oana,  nascuta in 1961 in Transilvania (Sasciori – Alba), picteaza sub pseudonimul Tatiana Noemi. Locuieste incepand din 1996 in Germania, in Tann/Rhön-Hessen. Este casatorita si are doi copii. ...
Viena

Tatiana Oana,  nascuta in 1961 in Transilvania (Sasciori – Alba), picteaza sub pseudonimul Tatiana Noemi. Locuieste incepand din 1996 in Germania, in Tann/Rhön-Hessen. Este casatorita si are doi copii.  A absolvit  liceul de biochimie si colegiul de medicina in Romania, apoi academia de management medical in Germania. Este o angajata antreprenoare in domeniul social – Geriatrie, in Renania Palatinat .

Captivata de arta inca din copilarie , Tatiana Noemi, parcurge un drum greu cu intreruperi. Inca de la sosirea in Germania, avand mai multa libertate de exprimare si posibilitati financiare,  Tatiana Noemi se cufunda din ce in ce mai mult in pictura  proband cateva curente artistice si stiluri,  experimentand diverse tehnici,  dand curs imaginatiei  in culori mai mult sau mai putin definite, fara a avea o muza anume.

Muza ei este  viata in sine cu simturile  si framatarile ei, cu dezgustul  fata de realitatea exterioara, cu dorinta de a demonta cutume si de a scoate tabuul din spatiul privat.  Cuvantul „fantezie“ il poarta in suflet, creier si in mana. Toate acestea o „obliga“ pe pictorita sa se afle permanent pe scara creatiei unde, nu poate veni vorba de coborasuri ci, cel mult de stagnari.

“Sensul adevarat al creatiei este pentru mine parcurgerea treptelor si nu savoarea succesului. Niciodata nu mi-au placut sfarsiturile de saptamana sau sarbatorile; m-am simtit creativa in viata de zi cu zi “, afirma artista.

Aceasta expozitie in muzeul de natura din Tann an der Rhön incheie o anumita etapa  in viata creativa a artistei .

Urmatoarele epozitii vor avea loc in Nürnberg, Würzburg, Amsterdam… unde se va prezenta cu colectii suprarealiste in ulei .

Motto-ul artistei,  comun cu al lui Dali este : „Am liebsten erinnere ich mich an die Zukunft.“

Ionela van Rees-Zota

Viena
Categorii
DiasporaExpoziţieGermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole