Tel Aviv: A încetat din viață renumitul promotor de turism și om de cultură LICĂ BLUTHAL

Profund îndurerați, membrii colectivului de redacție al Trustului media Anima, anunță încetarea din viață a renumitului promotor al turismului israelian și om de cultură, originar din România, Lică Bluthal....
Viena
Profund îndurerați, membrii colectivului de redacție al Trustului media Anima, anunță încetarea din viață a renumitului promotor al turismului israelian și om de cultură, originar din România, Lică Bluthal.
Lică a încetat din viață în mod brusc, în urma unui infarct cardiac care a avut loc la spitalul Ihilov din Tel Aviv, unde fisese transportat de urgență de fiica lui Hava și de Eugenia, femeia care l-a îngrijit de peste 8 ani.
”Deși era în vârstă, nu suferea de vreo boală specifică, în afară de problemele obișnuite cauzate de vârsta înaintată. Avea o memorie excelentă, și a scris până aproape în ultima clipă, când mi-a spus că nu se simte bine. L-am transportat imediat la spitalul Ihilov, unde la secția de urgențe medicii i-au făcut un EKG, constatând că este în stare gravă. În foarte scurt timp, din nefericire a decedat pe patul de spital. D-zeu să-l ierte. A fost un om minunat”, a declarat pentru Anima News, Eugenia.
În ultima perioadă a vieții, Lică Bluthal a suferit enorm în urma pierderii fiului său și ulterior a soției.
El a fost una dintre marile nume ale promotorilor turismului israelian în România.
În paralel, s-a impus în lumea culturală a israelienilor originari din România, fiind un colaborator permanent și apreciat al publicațiilor ”Ultima oră”, ”Jurnalul săptămânii” și ”Viața Noastră”.
În urma sa a rămas fata sa, Hava.
Înmormântarea va avea loc mâine, vineri 15.01.2021.
Luni, la ora 21.30, Radio Anima va transmite o emisiune specială, în memoria lui Lică Bluthal, emisiune la care vor participa prieteni apropiați ai regretatului dispărut.
Cu durere, ne plecăm fruntea. D-zeu să-l odihnească!

Nando Mario Varga, Doina Meiseles, Luiza Chon și membri colectivului de redacție al Trustului media Anima. (Anima News)

SURSA: https://animanews.org/2021/01/14/tel-aviv-a-incetat-din-viata-renumitul-promotor-de-turism-si-om-de-cultura-lica-bluthal/

Viena
Categorii
ActualitateIsrael
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole