Triumful artei lui Alexandru Darida la New York

  La Muzeul de Arta si Design, New York pe data de 26 aprilie a avut loc gala  ceremoniei  de premiere „Top 60 Masters of the Contemporary Art ”...
Viena

 

La Muzeul de Arta si Design, New York pe data de 26 aprilie a avut loc gala  ceremoniei  de premiere „Top 60 Masters of the Contemporary Art ” selectie facuta de Art Tour International Magazin pe anul 2018. In topul celor 60 de maestrii ai artei contemporane a fost inclus artistul  Alexandru Darida.  Publicatia  a primit Medalia de Onoare   a Academiei de Arta din Brazilia. pentru contributia  promovarii artei in intreaga  lume avind peste 2 milioane de cititori.

Pictura artistului Alexandru Darida se impune pe scena  internationala  printr-o tematica si tehnica unica: schimbarile climatice,miracolul fortei cosmice,lirismul si muzicalitatea cromatica,eternul feminine si potretele oamenilor ilustrii din cultura romaneasca si universala fuzioneaza intr-un limbaj  personal.

Doina Uricariu scrie intr-un articol  :”Lucrarile abstracte ale lui Alexandru Darida ii pun in valoare tehnica si textura ce-i sunt specifice, prin modul in care  imbina atit de original si inconfundabil pensulatia sarbatoreasca simfonismul culorilor ,rugozitatea si relieful unei expresivitati ce daruie picturii tectonica adincimilor,senzatia ca privesti o geologie spirituala si emotionala.” Vernisajul expozitiei celor 60 de maestrii ai artei contemporane a fost la Galeria Rio ll in New York  pe data de 27 aprilie Cladirea galeriei a fost proiectata de renumitul architect David Adjaye. .Evenimentul a fost urmat de un Cockteil Party la care au fost prezenti oameni de cultura si arta din intraga lume  canale de televiziune cum ar fii CNN ,NBC si media din New York.

Criticul de arta Yadira Roman scrie in revista Art Tour International :” Arta lui Darida reflecta o atmosfera dramatica ce evoca emotii puternice in sufletul observatorului mentinind o armonie si balanta perfecta ,revelind astfel forta  vizuala a artistului. O caracteristica fundamental a picturii sale este suprafata plastica de o cromatica vibranta intr-o continua devenire.”

Pictura lui Alexandru Darida a fost expusa pe mai toate meridianele lumii in numeroase expozitii personale sau de grup in mari muzee de arta internationale. Traieste si isi desfasoara activitatea artistica   in Chicago unde are si o galerie de arta : Darida Fine Art Gallery  website: alexandrudarida.com

Viena
Categorii
America
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole