Ultima ora: Ratele tuturor romanilor vor fi amanate pentru 9 luni, indiferent de tipul de credit

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca tuturor persoanele fizice din Romania, precum si tuturor companiilor, li se va amana plata ratelor, pentru 9 luni, indiferent de tipul...
Viena

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca tuturor persoanele fizice din Romania, precum si tuturor companiilor, li se va amana plata ratelor, pentru 9 luni, indiferent de tipul de credit.

Oficialul de la Finante a declarat la Realitatea Plus ca Executivul din care face parte va adopta o Ordonanta de Urgenta care sa permita romanilor, persoane fizice sau private, sa beneficieze de amanarea platii ratelor la banca. Potrivit lui Florin Citu, aceasta masura va fi aplicata timp de noua luni de zile, perioada in care persoanele fizice si private nu isi vor mai achita ratele catre institutiile bancare, indiferent de tipul de credit pe care l-au accesat si indiferent de banca.

Pentru a beneficia de aceasta masura, clientii trebuie sa solicite bancilor prin telefon amanrea la plata, iar bancile trebuie sa confirme prin e-mail.

De asemenea, Florin Citu a mentionat ca dobanzile nu se vor cumula pe aceasta perioada, astfel incat, la finele celor noua luni, romanii sa nu fie nevoiti sa plateasca mai multe rate.

Decizia luata de guvernanti vine in contextul pandemiei noului coronavirus. Specialistii se asteapta ca efectele economice ale acestei crize sanitare sa fie mai dure decat cele provocate de criza economica din 2008-2009.

Numai in Romania, Guvernul estimeaza ca vor intra in somaj tehnic aproximativ 1.000.000 de romani, in timp ce unii analisti sunt mai pesimisti si preconizeaza chiar ca ar fi vorba de 1.500.000 de persoane care vor depinde de banii de somaj in curand.

de Magda FloreaSenior Editor Manager.ro

https://www.manager.ro/articole/ultima-ora-93/ultima-ora-ratele-tuturor-romanilor-vor-fi-amanate-pentru-9-luni-indiferent-de-tipul-de-credit-103091.html

Viena
Categorii
RomâniaSocial
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole