Un preot din Germania, născut în comuna Șcheia, a sprijinit construirea unei case pentru doi bătrâni necăjiți din județul Iași

Un preot din Germania, Vasile Florin Reuț, parohul Bisericii Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Straubing, născut în satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, a sprijinit construirea unei...
Viena

Un preot din Germania, Vasile Florin Reuț, parohul Bisericii Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Straubing, născut în satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, a sprijinit construirea unei case pentru doi bătrâni necăjiți din Belcești, județul Iași.

La iniţiativa Parohiei „Sfântul Nicolae” Satu Nou, Belceşti (Iași), și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Straubing, Germania, cei doi bătrânii au fost salvați. Soții Gheorghe şi Florica Ciubotaru, care îşi duc traiul de pe o zi pe alta din mila sătenilor, au un nou acoperiș deasupra capului, au o casă nouă. Bătrânii trăiau într-un  bordei sărăcăcios, deteriorat, care oricând putea să se prăbușească peste cei doi soți, punându-le viața în pericol.

Pr. Vasile Florin Reuț, fiu al Sucevei, a inițiat de-a lungul timpului mai multe acțiuni umanitare în județul Suceava și nu numai. De această dată,  părintele Andrei Florariu, parohul comunităţii Belceşti, a luat iniţiativa, în iarna anului 2018/2019, împreună cu Consiliul Parohial, de a izola casa cu vată minerală, pentru a salva vieţile celor doi bătrâni ameninţaţi de îngheţ, „deoarece prin acoperișul acesteia se putea observa cerul, iar prin pereţi pătrundeau frigul și zăpada”. În același timp, părintele Andrei le-a mai făcut atunci o promisiune, de a le ridica o nouă casă până în iarna următorului an.

Campanie online: „Căsuţă pentru doi bătrâni necăjiţi”

În ajutorul părintelui ieșean Andrei Florariu, a venit imediat preotul sucevean Vasile Florin Reuț și Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Straubing, Germania, și, împreună, au reușit să le facă o căsuță celor doi bătrâni neajutorați.

Părintele Vasile Florin Reuț, un prieten mai vechi al Parohiei Satu Nou-  Belceşti, a demarat împreună cu familia o campanie online de strângere de fonduri, intitulată: „Căsuţă pentru doi bătrâni necăjiţi”. Preotul sucevean s-a implicat în strângerea de fonduri şi a colaborat zilnic cu idei şi mai ales cu rugăciunea pentru finalizarea construcţiei. Chiar dacă era departe fizic, a urmărit permanent stadiul lucrărilor, astfel că visul bătrânilor, dar și al celor care au dorit să-i ajute, s-a împlinit.

Şantierul a durat aproximativ o lună, fiind coordonat de către părintele Andrei Florariu, „care s-a implicat trup şi suflet în această construcţie, uneori chiar a muncit cot la cot cu meşterii. Implicaţi au fost și oamenii din sat, care au sprijinit cu mână de lucru și chiar financiar, pentru a duce la bun sfârşit proiectul demarat”, conform doxologia.ro

Buna conlucrare între cele două parohii, din Germania și din Satu Nou- Belceşti (Iași), a dus la finalizarea căsuței pentru cei doi soți nevoiași. Pe 22 octombrie 2019 a avut loc sfinţirea acesteia, spre bucuria lui Gheorghe şi a Floricăi Ciubotaru. La slujbă au participat părintele sucevean Vasile Florin Reuţ din Germania, părintele Vasile Florariu şi părintele Andrei Florariu, alături de un grup numeros de credincioşi.

Am mai aflat de la inițiatorii campaniei că în ajunul pregătirilor pentru sfinţirea căsuţei, o parte dintre femeile din parohie au amenajat și dotat căsuța pe interior, fiecare venind cu un aport propriu. Părintele Vasile Florin Reuţ, împreună cu familia, a făcut şi un cadou de casă nouă pentru bătrâni, dăruindu-le alimente şi dotări pentru bucătărie.

Sursa: monitorulsv.ro  Autor: Daniela MICUŢARIU

Viena
Categorii
RomâniaSocial
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole