VALORI DE PATRIMONIU: Povestea lutului

Centrul Județean de Cultură Prahova (președinte Anișoara Ștefănucă), instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, a organizat, la Palatul Culturii din Ploiești, în spațiul expozițional ”Arcade”, vernisajul expoziției de ceramică „Povestea...
Viena

Centrul Județean de Cultură Prahova (președinte Anișoara Ștefănucă), instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, a organizat, la Palatul Culturii din Ploiești, în spațiul expozițional ”Arcade”, vernisajul expoziției de ceramică „Povestea lutului”.

Expoziția, inclusă în proiectul ,,Valori de patrimoniu”, din cadrul programului ,,Un patrimoniu pentru viitor”, își propune să aducă în atenția vizitatorilor o colecție de obiecte de lut și unelte utilizate la prelucrarea acestora, din zone reprezentative ale țării, unde este practicat meșteșugul olăritului, cum ar fi Vâlcea – Horezu, Botoșani, Suceava, Iași, Galați, Maramureș, precum și din județul Prahova și regiunile învecinate, respectiv județele Ilfov și Dâmbovița.

Totodată, în cadrul vernisajului, au fost prezentate materiale video rezultate în urma activității de cercetare din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.

,,Un patrimoniu pentru viitor” are ca scop familiarizarea publicului cu valorile patrimoniului cultural românesc și prahovean, prin intermediul unor astfel de expoziții,

lecții deschise, ateliere de lucru și alte activități culturale.

Viena
Categorii
ExpoziţieRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole