Viorica Dăncilă anunță că Guvernul nu susține legea care i-ar obliga pe copii să plătească pensii părinților

Saptamana ce tocmai s-a incheiat a fost marcata in spatiul public de tot felul de discutii pe marginea a doua proiecte de lege controversate, initiate de mai multi parlamentari...
Viena

Saptamana ce tocmai s-a incheiat a fost marcata in spatiul public de tot felul de discutii pe marginea a doua proiecte de lege controversate, initiate de mai multi parlamentari de la PSD si nu numai. Primul dintre ele i-ar obliga pe copiii majori, apti de munca, sa isi intretina si sa isi ingrijeasca parintii si bunicii care se afla in dificultate si necesita sprijin medical prin plata unei pensii de sprijin care poate ajunge pana la o cincime din venitul lor net lunar. In cazul in care nu ar fi de acord sa isi indeplineasca aceasta obligatie, tinerii ar putea fi pedepsiti cu amenda sau chiar cu inchisoare de pana la trei ani.

Al doilea proiect de lege care a fost dezbatut indelung pe parcursul saptamanii trecute se refera la recompensarea elevilor cu un voucher in valoare de 10 lei pentru fiecare zi fara absente. Parlamentarii care au initiat acest proiect sustin ca este nevoie de o asemenea lege pentru a ii motiva pe cei mici sa participe la ore mai mult decat o faceau pana acum. Masura ar fi urmat sa intre in vigoare incepand din anul scolar 2019 – 2020 pentru elevii din ciclul primar, respectiv din anul scolar 2020 – 2021 pentru elevii din invatamantul gimnazial.

Intrebata la sfarsitul saptamanii despre aceste doua proiecte de lege depuse de o parte dintre parlamentarii social-democrati, premierul Viorica Dancila a transmis ca nici Guvernul si nici PSD nu sustin proiectul de lege prin care copiii ar urma sa fie obligati sa isi intretina parintii si bunicii prin plata unei pensii de sprijin. Totodata, premierul a mai declarat ca nici proiectul privind acordarea voucherelor de 10 lei elevilor fara absente nu faca parte din Programul de Guvernare, drept pentru care nu se poate pronunta inca asupra implementarii sale.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole