Viorica Dăncilă dă raportul cu privire la realizările din primele șase luni de guvernare. Inflația record sau defictul bugetar, date uitării

  Ne vine sau nu sa credem, au trecut deja sase luni de cand Viorica Dancila guverneaza Romania alaturi de alianta PSD – ALDE. Desi multi nu credeau ca...
Viena

 

Ne vine sau nu sa credem, au trecut deja sase luni de cand Viorica Dancila guverneaza Romania alaturi de alianta PSD – ALDE. Desi multi nu credeau ca Dancila va reusi sa ramana premier pentru o jumatate de an, iata ca asta s-a intamplat in cele din urma. Cu aceasta ocazie, Viorica Dancila a tinut sa prezinte ieri un raport al celor mai importante realizari pe care le-a avut Guvernul in aceste sase luni.

Conform spuselor Vioricai Dancila, raportul contine doar cateva dintre realizari, cele mai importante, pentru restul nefiind timp destul pentru a mai fi amintite. Nu au fost amintite nici acele puncte negative pe care le-a „reusit” Guvernul in aceste prime sase luni ale lui 2018.

Trecand peste toate greselile gramaticale facute in timp ce citea discursul de pe niste foi, avem si cateva subiecte care merita analizate.

Economia merge mai bine ca niciodata 

Viorica Dancila si-a inceput discursul prin a ne vorbi despre indicatorii macroeconomici care au crescut in aceasta perioada. In prima jumatate a anului, veniturile bugetare au ajuns pana la 132 de miliarde de euro, ceea ce ne aduce o crestere de mai bine de 12%.

Diferenta de 15 miliarde de euro a fost folosita pentru a creste veniturile populatiei, pentru cresterea salariala si pentru marirea indemnizatiilor din educatie si sanatate.

Viorica Dancila lauda si colectarea contributiilor sociale la stat, care s-a facut in aceasta prima jumatate de an mai bine ca niciodata. Astfel, desi impozitul pe venit a fost diminuat de la 16% la 10%, beneficiul net la bugetul de stat a fost de 9.5 miliarde de lei.

Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene 

Premierul a tinut sa ne vorbeasca si despre gradul de absorbtie a fondurilor europene, care a fost in aceasta prima jumatate a lui 2018, de 19%. Prin comparatie, in 2017 a fost de 16%, iar in 2016 a fost de doar 7%.

De asemenea, conform premierului, gradul de absorbtie din acest moment a ajuns aproape de gradul mediu din Uniunea Europeana.

Mai Mult AICI:
Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole