Vizita de prezentare a dnei Ionela van Rees-Zota, în noua sa calitate de expert consultant pentru integrare în cadrul Comisiei pentru Integrare a orașului Nürnberg

La 9 iulie ac, consulul general al României la München a primit vizita de prezentare a dnei Ionela van Rees-Zota, în noua sa calitate de expert consultant pentru integrare...
Viena

La 9 iulie ac, consulul general al României la München a primit vizita de prezentare a dnei Ionela van Rees-Zota, în noua sa calitate de expert consultant pentru integrare în cadrul Comisiei pentru Integrare (Stadtratskommission für Integration) a orașului Nürnberg, prezidată de primarul Marcus König. Doamna van Rees-Zota nu este membru deplin în această comisie, dar a fost aleasă ca expert cu rol de consultant, ca urmare a rezultatelor obținute de aceasta în cadrul alegerilor locale din Nürnberg și a expertizei sale în domeniul integrării.

Dna van Rees-Zota a prezentat obiectivele sale principale, pe care și-a propus să le susțină în cadrul forului din Nürnberg. Acestea sunt: inițierea unor cursuri de limba germană împreună cu orașul Nürnberg, unde românii sa învețe concomitent cu limba și o meserie; a unui proiect de recunoaștere a meseriei de consultant de integrare; a unui program de informare în cadrul Centrului Cultural Româno- German “Dumitru Dorin Prunariu“ din Nürnberg, unde cetățenii românii să primească oferte de muncă direct de la firmele existente pe piață și inițierea unui program de colaborare, în cadrul Centrului Cultural, cu instituțiile locale din domeniul ocupării forței de muncă, în interesul cetățenilor români.

Consulul general a apreciat agenda ambițioasă prezentată și a exprimat speranța că activitatea dnei van Rees-Zota va servi comunitatea românească de peste 15 000 de români care trăiește în Nürnberg. De asemenea, a transmis deschiderea oficiului consular pentru sprijinirea activității Centrului Cultural Româno- German “Dumitru Dorin Prunariu“, parteneriat deschis tuturor asociațiilor non-guvernamentale românești, care își propun promovarea intereselor comunității românești din Bavaria.

Informații suplimentare

Comisia pentru integrare din Nürnberg a fost înființată în 2002 și este comitetul responsabil al Consiliului municipal din Nürnberg, care se ocupă de toate problemele care afectează persoanele cu trecut migraționist din Nürnberg.

Comisia de integrare se ocupă cu deciziile Consiliului pentru Integrare al orașului Nürnberg referitoare la integrare și imigrație și raportează cu privire la diferite domenii de acțiune municipală. Acestea sunt, de exemplu, proiecte în centrele de zi, în școli, cele legate de munca pentru tineri, pentru formare, cele din domeniul educației extracurriculare, situația locuințelor, politicile economice, politicile pentru persoanele în vârstă etc. Pe de altă parte, comisia este organul responsabil pentru a discuta aspectele referitoare la integrare cuprinse în strategiile administrației municipale, având calitatea de a propune modificări.

Sursa:  http://munchen.mae.ro/local-news/1544

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole