Ziua Drapelului Naţional şi Ziua Universală a Iei, sӑrbӑtorite în Parohia ortodoxӑ românӑ „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Ţӑrile de Jos

Schiedam, 28 iunie 2021 Comunicat de presӑ La 27 iunie a.c., în Duminica Tuturor Sfinţilor, în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, după săvârşirea...
Viena

Schiedam, 28 iunie 2021

Comunicat de presӑ

La 27 iunie a.c., în Duminica Tuturor Sfinţilor, în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi citirea din acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, au fost sărbătorite Ziua Drapelului Naţional şi Ziua Universală a Iei.

În cuvântul său pastoral, Pӑrintele paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a vorbit despre semnificaţia cinstirii tuturor celor care şi-au închinat viaţa în slujba lui Dumnezeu, sfinţii neamului omenesc, despre cinstirea sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, şi a îndemnat la urmarea credinţei şi a faptelor acestora, la însuşirea modelului lor de viaţă.

Părintele Ioan s-a referit, de asemenea, la sărbătoarea Drapelului Naţional, simbol al identităţii româneşti, şi a evocat fapte eroice de apărare a drapelului românesc, petrecute de-a lungul istoriei pe frontul de luptă.

Purtând cu bucurie şi mândrie costumul tradiţional sau numai ia, enoriaşii parohiei, de la cei mici până la cei mari, au marcat Ziua Universală a Iei, arătând preţuirea pe care o poartă iei româneşti văzute ca reper de identitate şi apartenenţă la valorile străvechi ale culturii române.

Totodată, elevii şcolii parohiale au primit spre studiu temele drapelul naţional şi ia românească.

Toţi cei prezenţi la aceste sărbători ale sufletului românesc au participat şi la o acţiune de vânzare de preparate culinare organizată, în vederea susţinerii activităţilor viitoare, de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei.

În acest an, parohia „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, cea mai veche parohie ortodoxă română din Ţările de Jos, a împliniti 40 de ani de activitate neîntreruptă prin grija Pӑrintelui paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ, al cărei ctitor este.

Viena
Categorii
ActualitateRomâniaŢările de Jos
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole