Ziua Europeană a Limbilor la Belgrad

  Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor la Belgrad, Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Ambasada României în Republica Serbia şi Institutul de Limba Română din...
Viena

 

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor la Belgrad, Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Ambasada României în Republica Serbia şi Institutul de Limba Română din cadrul Facultății de Filologie (Universitatea din Belgrad) participă la evenimentul organizat de EUNIC Serbia în data de 26 septembrie în mai multe spaţii publice din Belgrad.

Între orele 13.00-16.00, la sediile Institutului Goethe, Institutului Cervantes şi Institutului Francez din Serbia vor fi amplasate standuri de prezentare cu informaţii şi materiale despre ofertele de cursuri de limbă ale institutelor culturale și reprezentanțelor diplomatice participante la eveniment:

  • la Institutul Goethe din Belgrad participă Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Serbia, Ambasada Suediei în Serbia şi Școala germană din Belgrad;
  • la Institutul Cervantes din Belgrad participă Institutul Italian de Cultură din Belgrad, Institutul Cultural Român de la Viena și Ambasada României la Belgrad alături de Institutul Yunus Emre;
  • la Institutul Francez din Serbia participă Consiliul European, Delegaţia Uniunii Europene în Serbia / Centrul de Informare al Uniunii Europene, Fundația Tempus şi Fundația Culturală a Republicii Elene în Serbia.

Pe scena din Dom Omladine, între orele 17.00-20.30, vor avea loc concerte susţinute de trupe muzicale din câteva state reprezentate în EUNIC Serbia.

La standul Institutului Cultural Român va fi promovată oferta de cursuri de limba română pentru străini, vor fi expuse cărţi şi albume apărute la Editura ICR şi vor fi prezentate titluri semnate de autori români şi traduse în limba sârbă  prin programele Centrului Naţional al Cărţii.  Şcolarii, studenţii şi toţi participanţii la eveniment au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştintele lingvistice prin activităţile interactive desfăşurate la stand: quiz cu întrebări de cultură generală și mini-lecții bazate pe asemănările lexicale dintre română și sârbă.

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an, din 2001, pe data de 26 septembrie. Scopul acestui eveniment este de a promova plurilingvismul, începând o punte esențială de comunicare între popoare, precum și un instrument de interes turistic sau profesional. În plus, cunoaşterea limbilor străine facilitează descoperirea unor culturi noi, permițând o perspectivă diferită asupra lumii şi a celor din jur.

Institutul Cultural Român de la Viena este din 2016 membru în clusterul EUNIC Serbia.

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at | www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Viena
Categorii
Serbia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole