Ziua femeii creştine ortodoxe – sӑrbӑtoritӑ, pentru prima datӑ în diasporӑ, de Parohia ortodoxӑ românӑ „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Ţӑrile de Jos

Schiedam, 25 martie 2021 Comunicat de presӑ La 25 martie a.c., de praznicul Bunei Vestiri închinat Maicii Domnului, în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de...
Viena

Schiedam, 25 martie 2021

Comunicat de presӑ

La 25 martie a.c., de praznicul Bunei Vestiri închinat Maicii Domnului, în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, s-a săvârşit Sfânta Liturghie, după care s-a sărbătorit Ziua femeii creştine ortodoxe.
Această iniţiativӑ aparţine Pӑrintele paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ şi este unicӑ în parohiile ortodoxe române din diaspora.
În cuvântul său pastoral, Pӑrintele Ioan a vorbit despre semnificaţia praznicului Bunei Vestiri şi modelul de femeie creştină pe care îl reprezintă Maica Domnului şi a transmis enoriaşilor îndemnuri şi cuvinte de învăţătură ale Sfinţilor Părinţi referitoare la ţinerea în bună rânduială a Postului Mare.
Ziua femeii creştine ortodoxe aduce cinstire femeilor care, prin rolul pe care şi-l asumă în familie, în Biserică şi în societate, mărturisesc şi trăiesc în valorile credinţei creştine ortodoxe. De altfel, în cadrul Parohiei „Sf. Grigorie Teologul”, îşi desfăşoară activitatea, cu binecuvântarea Părintelui paroh, unica asociaţie a femeilor ortodoxe române din Ţările de Jos, Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu”.
Pӑrintele paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a vorbit, de asemenea, despre rolul educativ al femeii în familia creştină ortodoxă şi a sfinţit icoana familiei sfinţilor mucenici Terentie împreună cu soţia sa Neonila şi cei şapte copii ai acestora, pictatӑ de pictoriţa iconar Marieta Rotariu, enoriaşӑ a parohiei.
Icoana a fost dӑruitӑ de familiile numeroase ale parohiei cu ocazia instituirii şi sărbătoririi în aceasta, la 28 octombrie 2020, a Zilei Familiei Numeroase.
La acest praznic al Bunei Vestiri, în cadrul seriei de evenimente dedicate sărbătoririi a 40 de ani de activitate neîntreruptă a parohiei „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, doamna preoteasă Christina Dură a susţinut o prezentare pe tema participării femeii creştine ortodoxe la viaţa bisericii, intitulată „Femeia creştină ortodoxă la strana Bisericii. Psalte şi imnografe”.

Viena
Categorii
ActualitateReligieRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole