„Ziua Internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului”

„Ziua Internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului” Astazi se implinesc 82 de ani dela pogromul „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”) si care desemnează pogromul împotriva evreilor din Germania Nazistă,...
Viena

„Ziua Internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului”

Astazi se implinesc 82 de ani dela pogromul „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”) si care desemnează pogromul împotriva evreilor din Germania Nazistă, inclusiv Austria.
Între 9 și 13 noiembrie 1938 în numeroase orașe și sate germane și austriece au fost devastate casele evreilor și circa 8.000 de magazine evreiești. Atât civili, cât și trupele SA și SS au distrus clădiri cu barosul, lăsând străzile acoperite cu cioburi de sticlă de la geamurile sparte — originea numelui „Noaptea sticlei sparte”. În această perioadă în Germania și Austria au fost omorâți în bătaie circa 400 de evrei; aproximativ 30.000 de evrei au fost duși în lagăre de concentrare, iar 1.668 de sinagogi, deci aproape toate sinagogile au fost devastate, 267 din ele fiind chiar incendiate.
Toate aceste crime au fost înfăptuite la comanda statului nazist de la acea vreme, în cadrul politicii sale naționaliste, rasiste și antisemite.
Pentru comemorarea acestui eveniment, 9 noiembrie este „Ziua Internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului”.
„Asociatia Centrala de Prietenie si Cooperare Culturala cu Israelul” se alatura tuturor prietenilor evrei in comemorare acestui eveniment.

gen (r) Mihail Ionescu, presedinte A.C.P.C.C.I.
Viorel Maier, vicepresedinte A.C.P.C.C.I.

Viena
Categorii
Israel
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole