Ziua Limbii Române, celebrată la Londra

La finele zilelor de vară londoneze, miercuri 31 august, ICR Londra celebrează Ziua Limbii Române printr-un eveniment dedicat tuturor pasionaților de limbi străine și tărâmuri necunoscute, invitându-i pe cei...
Viena

La finele zilelor de vară londoneze, miercuri 31 august, ICR Londra celebrează Ziua Limbii Române printr-un eveniment dedicat tuturor pasionaților de limbi străine și tărâmuri necunoscute, invitându-i pe cei prezenți să descopere limba romanică considerată a fi cea mai apropiată de latina populară, singura limbă din Europa de Est ancorată în marea tradiţie a latinității.

Evenimentul, organizat la sediul Institutului din 1 Belgrave Square, va debuta cu o scurtă prelegere menită să plaseze limba și cultura română în context european, urmată de o conversație cu câțiva dintre studenții britanici și străini din Londra care, în ultimii ani, au ales să studieze limba română. Aceştia vor vorbi despre experienţa şi motivaţiile lor în procesul de învăţare.

Seara va culmina cu predarea unui curs demonstrativ de limba română, ce îi va echipa pe participanţi cu destule informaţii lingvistice pentru a-şi dori să exploreze „ţara  romanţei şi a misterului”, caracterizare atribuită României de publicaţia britanică The Guardian. Cei prezenţi vor putea consulta manualele de limba română disponibile pe rafturile bibliotecii ICR Londra.

Evenimentul constituie o avanpremieră la cursul intensiv de limba română pe care ICR Londra își propune să îl lanseze în toamna acestui an. Inițiativa survine numeroaselor solicitări și interesului crescut pentru cultura română în rândul britanicilor, iar cursul va fi predat de profesori de la universități londoneze.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk.

ICR

Viena
Categorii
Marea Britanie
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole