Ziua Limbii Române la Ismail

  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va marca Ziua Limbii Române la Ismail, Ucraina în data de 8 septembrie 2018. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu...
Viena

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va marca Ziua Limbii Române la Ismail, Ucraina în data de 8 septembrie 2018.

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail.

Programul manifestației va include o conferință pe tema importanței limbii române în comunitățile istorice, un recital de poezie dedicat Zilei Limbii Române și se va încheia cu un spectacol de muzică românească, muzică ușoară și dansuri populare, susținut de ansambluri folclorice, colective populare și muzică instrumentală din raioanele Ismail și Reni.

Organizarea evenimentului reprezintă o bună ocazie de valorificare și promovare a identității culturale române în rândul persoanelor de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc din sudul Basarabiei.

Printre invitați se numără reprezentanți ai Consulatului General al Romaniei la Odesa, profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, profesori de la Colegiul Pedagogic „Costache Negri” Galați, președintele Asociației „Danubiana” Galați, istorici, jurnaliști din Galați, reprezentanți ai comunităților de etnie română din regiunea Odesa, poeți, scriitori, profesori și studenți de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail.

 

31 august 2018

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

 

Viena
Categorii
Ucraina
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole